Image and video hosting by TinyPic

Hesterase - hvis det er interessant

Hallo < 3 Nå tenkte jeg jeg skulle lage noe jeg aldri har sett på en blogg før < 3
Hesterase, dette er nok bare interesannt for de som liker hester, eller du som synes det er spennende å lese om hesteraser, hvis du synes dette er interessant, kommenter da kommer det en hesterase i uken ; D både norske og utenlandske hester. Så i denne uken blir det frieser, det kommer både bilde og fakta om hesterasen, fakta blir sefølgelig kopiert fra wikipedia.Dette er en frieser , så her kommer fakta.

Frieser er en eldgammel kaldblodsrase som stammer fra den primitive europeiske skogshesten. Den avles hovedsakelig i Friesland på nordkysten av Nederlandd. På 1500- og 1600-tallet ble andalusiere krysset med etterkommere av denne eldgamle rasen. Oppdretterne ønsket å avle frem en arbeidshest. I middelalderen ble frieseren brakt til andre deler av Europa, og brukt av riddere som krigshester. I dag gjør rasens stilige utseende, flotte bevegelser og store personlighet den populær som showhest, dressurhest og i kjørekonkurranser.

Rasebeskrivelse

Frieseren er alltid svart og helt uten hvite avtegn, foruten muligens en hvit stjerne i pannen godkjennes, kun hos hopper. Mankehøyden varierer fra 150-170 cm. Frieseren er berømt for sin lange tykke man og hale, som ikke skal klippes. Den har et kraftig hovskjegg og er kjent for å ha svarte, sterke og friske høver. Hodet er langt, men edelt. Den har en sterk rygg og en vakker buet hals. Man skal ikke være i tvil om hvilken rase det er når man ser en Frieserhest.

Typiske trekk

Den har et majestetisk ganglag med høy kneaksjon. Dens svært gode bevegelser gjør at den passer svært godt til de samlende bevegelsene som kreves i dressur. Disse hestene passer spesielt godt til kjøring, dressur, turridning og som showhest. Den har et temperament som er rolig og liketil, noe som gjør at den er en god familiehest. Rasen har også gode og sterke ben.


Noe du ikke visste fra før, skriv en kommentar ; D

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

daime97

daime97

13, Frøya

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits